At leve resonant - retræte i Assisi

12. - 17. juni 2024

Hent programmet som pdf her

At leve resonant betyder at  være sansende og lyttende til stede i samværet med andre mennesker og med naturen. Vores tilstedeværelse blandt mennesker og i naturen kalder på et gensvar - en resonans, som vi kan blive berørt af. Den tyske filosof, Hartmut Rosa, har udtrykt det således: "Din tråd til verden begynder at vibrere." 

Vi udfolder begrebet resonans gennem oplæg, refleksion i fællesskab, meditativ stilhed og naturoplevelser.

Retræten i Assisi kan åbne for nye indsigter og inspiration, og måske kan din retning i livet tåle en justering. Du kan også få støtte til din livsudfoldelse, få mere energi og mærke din kraft.

Byen Assisi og dens spirituelle stemning leverer den ydre ramme til vores fordybelse i begrebet resonans. Vi besøger klostre og kirker og bevæger os rundt til fods i de smalle gader og i naturen i omegnen. Byen er centrum for den franciskanske munkeorden, og vi vil fordybe os i Frans af Assisi og Santa Chiara, der på deres tid for omkring 800 år siden, var pionerer og banebrydende lederskikkelser - på hver deres måde. Byen rummer med dens pilgrimme, munke og nonner en særlig venlighed og ro, og dens middelalderhuse bidrager til en stor skønhed.  

Klosteret

Vi har fået en unik mulighed for at bo på et særligt kloster midt inde i Assisi, hvor der bor brødre. Her bor vi, og vi kan selv tilberede mad i klosterets køkken, når vi ikke vælger at spise ude. Det er også her, al indendørs undervisning foregår. I klosteret er der en lille kirke, som vi må bruge til stilhed.

Programmet 

Vi besøger de berømte steder i Assisi,  og vi bruger aktivt stederne til den udendørs undervisning. Det er f.eks. de to store gravkirker for Frans og Chiara, Eremo del Carceri, San Damiano, Portiuncula og Sacro Convento. Vi vil også vandre i Assisi og omegn. 

Forskellige temaer vil blive præsenteret som inspiration til refleksion og fordybelse, f.eks. den treenige hjerne og de fem medfødte kompetencer. Derudover får vi oplæg om nervesystemet som baggrund for at mærke energi og livskraft, og for at mærke behov for hvile og aktivitet. Vi vil også komme omkring feminine og maskuline aspekter, som så tydeligt mærkes i Assisi gennem nonners og munkes tilstedeværelse i byen og deres kærlige og omsorgsfulde omgang med hinanden.

Retræten afsluttes med overværelse af den store søndagsmesse i San Francesco Basilikaen.    

Målgruppe

Alle, der har lyst til en pause fra det almindelige liv med arbejde, familie og alverdens gøremål. Alle, der har lyst til at reflektere over, om der "måske er mere på tallerkenen". Alle, der har brug for inspiration til at udfolde livet yderligere - kort sagt alle, der er nysgerrige på livet og dets udfoldelse. 

Vandringerne i Assisi og omegn kræver almindelig kondition - og godt fodtøj. 

Pris, tidspunkt og tilmelding

PRIS: 14.450 kr. (inkl. flyrejse, transport i Italien, mad og logi). Enkelte udgifter må påregnes, f.eks. måltider på ud- og hjemrejsen og når vi er på egen hånd, donationer og drikkevarer.  

TIDSPUNKT: 12. - 17. juni 2024 -retræten varer 6 dage.  

TILMELDING: Snarest, men senest 1. februar 2024. Depositum 4.000 kr. betales senest 8 dage efter modtagelse af faktura fra Unitas Rejser. Dog hæfter du for depositummet fra bestillingstidspunktet. Restbeløbet betales senest 2 måneder før afrejse. Tilmelding til Teamtoft, tlf.: 2374 8593 eller birgit@teamtoft.dk med opgivelse af navn iflg. pas, adresse, telefon, mailadresse samt ønske om afbestillingsforsikring. 

REJSEN: Rejsen afvikles af Unitas Rejser som teknisk rejseudbyder. Medlem af Rejsegarantifonden (nr. 128). Tlf.: 8723 1247, e-mail: ts@unitas.dk

AFMELDING: Ved afmelding gælder Unitas Rejsers almindelige betingelser. Disse kan læses her: https://unitasrejser.dk/rejseinfo/almindelige-betingelser-pakkerejser/

Retræteleder og medhjælp

Birgit Signora Toft, ph.d., forfatter til bogen "Pausens kraft - sådan tanker du op" samt flere bøger om mentorskab. Birgit har mange års erfaring med lederudviklingsprocesser og -rejser til klostre i Assisi og ørkener i Sinai, Marokko og Jordan.  

Hannah Holst Kragelund, HR leder i Mærsk-koncernen, selvbestaltet naturvejleder og kok, er medhjælp og deltager på retræten.

Her kan ses en længere version af programmet.