Birgit Toft tilbyder samtaler om medicin og nedtrapning.

Birgit Toft har arbejdet professionelt med lægemidler siden sin uddannelse som cand. pharm. og ph.d. - senest som lægemiddelkonsulent i Region Midtjyllands Medicinteam. Hun er kendt for at have et skarpt øje på overforbrug af medicin og har gjort en pionerindsats i Region Midtjylland for at nedsætte forbruget af psykofarmaka – særligt sove-/nervemedicin og antidepressiv medicin.

Farmaceuter har ingen ordinationsret, så de ændringer, jeg evt. vil foreslå, skal koordineres med din egen læge. Jeg påtager mig således ikke noget ansvar for din medicinering. 

Der er som regel en begyndelse

Mange af os bruger medicin for at tage ubehaget af en ubalance i livet – eller i hvert fald for at dulme de symptomer, som en ubalance ofte skaber. Ubalancen kan komme af bl.a. for stort pres, for sårbart helbred, eller en kombination. Symptomerne kan bl.a. være mavepine, søvnbesvær, hovedpine og spændinger i kroppen, og symptomerne resulterer ofte i et forbrug af medicin (både lægeordineret, håndkøbsmedicin og alternativ medicin). Medicin er ikke hensigtsmæssigt, fordi den på langt sigt er farlig med bl.a. afhængighed til følge. Så hvis man tager beroligende medicin ender man som regel i en ond cirkel, som mange kan have det svært ved at komme ud af.

Men det er egentlig ikke så svært at komme ud af en ond medicincirkel, men man skal kende sig selv og sin krop, og man skal vide, hvordan medicin opfører sig i kroppen.

Mange mennesker får alt for meget medicin, og har fået den samme slags medicin i årevis uden at det fortsatte behov er undersøgt. Hvis du trænger til at få din medicin gennemgået, kan jeg på kort tid give dig et overblik over, hvad du med fordel kan ændre. Du får en grundig gennemgang af din medicin og en liste over, hvad du skal snakke med din læge om i retning af at få din medicin justeret - og forhåbentlig få det bedre og spare penge på medicin.