teori.u.saharas.oerken.jpg

Kurser og foredrag

Teori U - lederudvikling i Marokko 2018

Turen til Marokko 21. - 28. september 2018 er aflyst.

Vi planlægger en tur til Wadi Rum i Jordan i 2019. 

En rejse igennem U'et begynder med at anerkende, at forandringer er vanskelige, og at det kræver energi og indsigt for, at de kan lykkes. Den energi skal hentes i os selv – fra et dybere sted. Vi tager derfor på en indre rejse igennem U’et som understøttes af den ydre rejse, der foregår enkelt og langsomt, så vi kan kvalificere de visioner, vi kalder på gennem U-modellens faser. 


Teori U
Otto Scharmer har gennem Teori U processen forstået at integrerer ældgamle principper om indsigt i og respekt for den menneskelige natur i det moderne menneskes behov for og stræben efter at skabe noget, f.eks. et produkt eller en organisation, gennem forandringsprocesser.
Teori U forener logikken – det rationelle – med følelser og intuition, og på en systematisk måde ledes man gennem refleksion og øvelser til bunden af U’et, hvor man begynder at forme en ny fremtid, og hvor tanke bliver til handling. I bunden af U’et er man i kontakt med visionære kræfter i sig selv og man mærker tydeligt, i hvilken retning, man skal gå og hvad ens mission og opgave er. Det er det, som Otto Scharmer kalder ”at lære af den ankommende fremtid”.
Målet er at lære det sted i os selv at kende, hvorfra vore bedste intentioner udfoldes til at forme en mere meningsfuld fremtid. Det er vores indre tilstand af mod, energi og empati, som er afgørende for de beslutninger, vi træffer i forbindelse med at forme fremtiden.

Kun for kvinder
Kvinder, der arbejder som ledere på alle niveauer eller er selvstændige.

Tid og Sted
Der vil komme detaljerede oplysninger om tid og sted senere, men rejsen afvikles i efteråret 2019 - sidste uge i september eller første uge i oktober. Afgang fra København til Amman i Jordan og med bus til Wadi Rum, hvor vi slår lejr. Der vil indgå en tur i Petra, hvor vi bestiger bjerge.

Rejsen arrangeres af Viktors Farmor. 

Pris
Oplysning om kursets pris vil komme senere. Der må påregnes drikkepenge - 35-40 Euro pr. person. Tillæg for enkeltværelse.    

Tilmelding
Tilmeld dig gerne eller giv din interesse til kende så hurtigt som muligt - selvom oplysningerne er sparsomme. 

Send en mail til Birgit Toft
eller gå til bunden af denne side og tilmeld dig der. 
Du kan også ringe på tlf.: 23 74 85 93.

Hvad kan du opnå?
Du vil opleve to typer af udbytte – metodisk og personligt.
For det første opnå at få et indgående kendskab til teori U som en metode til at sætte meningsfulde forandringer i gang. Du vil gennem dit personlige arbejdet med teori U under workshoppen finde ud af, hvad der virker for dig, og hvordan du kan bruge teori U fremover.

For det andet vil du gennem workshoppen opnå en indre ro og et overblik, som sætter dig i stand til at prioritere. Din motivation får helt nye drivkræfter, som du kan bruge til at omsætte ideer til virkelighed og skabe den forandring, du brænder for. Du vil få nye indsigter i dit lederskab og i dine relationer til andre mennesker, som du kan bruge i dit arbejde fremover.

Forløbet
Workshoppen foregår med oplæg, samtaler og øvelser ude i naturen det meste af tiden. Vi skal vandre, bruge kroppen samt arbejde med evnen til at lytte. Alle dage arbejder vi med Teori U og de tilhørende temaer, og vi lever enkelt og afstår mest muligt fra kommunikationsudstyr. 

Temaer på workshoppen
Teori U - teori og ramme for den personlige udvikling
Work-life-balance (WLB) - balance i livet med at få arbejds- og privatlivet til at hænge sammen
Mentalisering - ledelse mellem hjerne og hjerte, det affektive i ledelse
Mentorskab  - rollemodel, det relationelle i arbejdslivet
Touchpoint - lederens mulighed for at skabe forandring i øjeblikket
Leg og stemme - opdagelse af rytme, dynamik,stemmens kraft og betydning

Temaerne omfatter desuden træning i nærvær, viden om energi- og nervesystemet og øvelser i mindfulness, vejtrækning og selvbevidsthed.  


Litteratur
C. Otto Scharmer: Teori U. Lederskab der åbner fremtiden. Ankerhus 2016
Antologi: Fortællinger fra U’et med bidrag om Ørkenvandring mod bedre ledelse i Sinai: Ørkenvandring – indsigt og udvikling i uvante rammer. Dansk Psykologisk Forlag 2013.
Birgit Signora Toft: Pausens kraft. Sådan tanker du op. Gyldendal Business 2010.
Birgit Signora Toft: I lyset af mentor - samtalens mulighed. Gyldensal Business 2016.

Praktisk information 

Vaccinationer
Anbefalede vaccinationer: Difteri-stivkrampe og Hepatitis A 
     
Forsikringer
Afbestillingsforsikring er ikke inkluderet i prisen og skal tegnes individuelt af deltagerne, hvis man ønsker en sådan.
Rejseforsikring (sygeforsikring) skal deltagerne selv sørge for, enten via arbejdsgiver eller privat. Hverken det gule eller det blå sygesikringsbevis dækker i Jordan.

Kursusledere og rejsearrangør
Birgit Signora Toft, cand. pharm. og ph.d.
Proceskonsulent og ledelseskonsulent med særligt fokus på den personlige lederudvikling. Har skrevet mange bøger om mentorskab og artikler om teori U. Har mange års erfaring med lederudviklingsrejser til Sinai Ørkenen og i Marokkos bjerge og ørken. Birgit har i mange år ledet lederudvikling på klostre i Assisi i Italien. 

Dorte Bille, korchef for og stifter af MidtVest Pigekor, er gæsteunderviser og vil arbejde med krop og stemme undervejs som en del af vores udtryk som ledere. Dorte er også forfatter til flere bøger, er foredragsholder og har mange erfaringer med korudvikling og undervisning.

Viktors Farmor er rejsearrangør. CVR 2962 7991. Medlem af Rejsegarantifonden nr. 1923.

Info & tilmelding - Teori U - lederudvikling i Marokko 2018