teori.u.jpg

Specialer

Teori U

Scharmer er forsker og professor ved det velanskrevne universitet MIT i Boston og har for få år siden sat gang i en bølge af nye måder at anskue ledelse på - og især ledelse af forandringer.

Scharmer har som få forstået at integrere sindets og kroppens naturlove med moderne krav til ledelse og ledelse af forandringer. Han integrerer de ældgamle principper om indsigt i - og respekt for den menneskelige natur i det moderne menneskes behov for og stræben efter at skabe noget - et produkt, en organisation, en vare, en relation ....

Scharmer har haft held til at beskrive en forandringsproces – et koncept, som passer ind i det moderne menneskes tankegang, og som er realistisk at gennemføre.

Teori U forener logikken – det rationelle – med følelser og intuition, og det er ikke noget nyt. Det nye er, at konceptet nu er formuleret på en systematisk måde og omfatter metoder, som ikke er mainstream i erhvervslivet, f.eks. at anvende empati og mindfulness. 

Birgit har undervist i teori U forløb på Folkeuniversitetet under titlen: Fortællinger fra U'et - se mere om bogen Fortællinger fra U'et her

Birgit har mange års erfaring med at rejse til en ørken (i 2019 Jordans Wadi Rum) eller til et kloster (Assisi i Italien) med en flok kvinder, som gennem arbejdet med teori U får inspiration til at arbejde med deres lederrolle. Læs mere her.