cases.jpg

Nyheder

Cases

Mentorskab i Pharmadanmark 2020
Hvert år sættes det årlige mentorprogram i søen, og Teamtoft har været underviser og rådgiver på programmet de sidste mange år. Her er en artikel om et mentorpar, som har deltaget i Pharmadanmarks mentorprogram.


Oslo-båden som kursussrum for "Ledelse mellem hjerne og hjerte"

Oslo-båden er et spændende flydende univers at bruge som kursussted. En offentlig virksomhed med en lille snes medarbejdere – fortrinsvis projektledere – arrangerede en kombination af virksomhedsbesøg i Oslo med en proces på udturen og hjemturen i ”Ledelse mellem hjerne og hjerte”. Kombinationen af det faglige (besøg og proces) og det sociale (samvær, snak og måltider) viste sig at være givtigt for alle, som på hver deres måde fik en oplevelse af sig selv og kollegaerne i nye sammenhænge. 

Her er en samlet udtalelse fra virksomhedens ansatte, der et par måneder efter hjemkomsten gav feedback på et morgenmøde:

I september 2014 tog kontoret på et to dages seminar med Oslobåden. En del af programmet var mindfulness-øvelser med fokus på ledelse og personlig udvikling. Udbyttet af turen samlede sig især omkring temaerne ro og fællesskab mellem kollegaerne. Gennem øvelserne kom de fleste meget hurtigt ned i gear og befandt sig i en afslappet tilstand efter kun en times tid på båden. Det var til gavn for både krop og hjerne, og det var overraskende, hvor meget den ro påvirker ens tanker og følelser. Det skabte fornyet energi for os hver især, samt et nærvær og et fællesskab mellem kollegaerne. At udøve øvelsen i gruppen gjorde, at vi er mere åbne over for hinanden, har øget lyst til at tale mere sammen og i det hele taget at møde kollegaerne på en anden måde. Øvelserne påvirkede også gruppens oplevelse af seminarets faglige program i Oslo, hvor vi både oplevede en mere fri og personlig måde at være sammen på samt en stor fælles sanseoplevelse ved en forestilling og rundvisning i Operahuset. Og det har været skønt at opleve, hvordan dette sammenhold og nærvær mellem kollegaerne er blevet fastholdt i hverdagens trummerum på kontoret, og hvor hurtigt turens oplevelser kan genopfriskes af en enkelt øvelse to måneder efter.

Tyra Dokkedal, arkitekt
Projekter 1, Bygningsstyrelsen
                                                                                                           

Sådan sagde en deltager om Marokko-turen i marts 2014:  

Vi var en lille ”tryg” gruppe, hvilket gav mulighed for, at jeg kunne gå relativt dybt ind i det, jeg arbejdede med, det var betydningsfuldt for mit store udbytte af turen. Din fastholdelse af stilhed og vandring/spisning alene på vores ture var betydningsfuld, fordi det gav hjernen anledning til at komme i flow. Jeg tror ikke, at alle er lige opmærksomme på vigtigheden af det. Det var en udfordring, men hold godt fast i det alligevel! De lange køreture mellem ørken og bjerge blev brugt til refleksions-perioder og bevidste pauser, så bevægelsen/rejsen havde et formål i sig selv. Omstillingen mellem det meget primitive i ørkenen og det luksuriøse i bjergene fungerede rigtig godt som metafor for udsving i livet. Massage og hammam på den sidste dag var fantastisk. Personalet på kasbahen var utrolig meget ”nede på jorden” og servicemindede på en superpositiv måde. Og det var skønt at være et sted med så dejlig mad, det blev endnu en vigtig sanseoplevelse.

Anne Sarto
arkitekt
tegnestuen Mtr